Ted Hendrikx - KLM


Elke dag nog
steeds bijzonder

"Gaaf om te zien hoe de school daarmee omgaat.”
- Ted
"Van jongs af aan heb ik wel iets met vliegtuigen gehad."
- Hamid

Ted Hendrikx houdt een onopvallende deur open in de zijkant van de honderd meter hoge hangar 11. Vanuit het weidse, uitgestrekte uitzicht over de landingsbanen van Schiphol stap je de immense, afgesloten hal binnen waar twee blauwwitte Airbus 330’s in onderhoud staan.

Het gezicht is imponerend en je kunt niets anders dan even stilstaan om de omvang van zo’n vliegtuig tot je te laten doordringen. Ted loopt gelijk door.


Schitterende ogen

Voor Ted is dit dagelijkse kost. Hoewel hij al veertig jaar KLM’er is, schitteren z’n ogen nog steeds bij het vertellen over de kisten.

Ted Hendrikx is training representative bij KLM. Hij is de schakel tussen hangar en productie en begeleidt de studenten die stagelopen bij KLM. Eén van zijn belangrijkste bezigheden is ervoor te zorgen dat die opleidingen zo goed mogelijk aansluiten op de praktijk. “Op de open dag van de AM&TS vorig jaar kreeg ik veel reacties van: ‘wat doet de KLM hier?’ En ik zag toen ook hoe mooi de hangar eruitzag. Gaaf om te zien hoe de school omgaat met die Fokker 100 daar.”


Het is even zoeken naar een plek waar we met twee andere (bijna) luchtvaarttechnici in gesprek gaan over theorie, opleiding en praktijk. Naast Ted, praten we met nog een KLM’er en tevens oud-student Jason Vermeulen en een AM&TS-stagiair bij KLM Hamid Ibrahimi.


“Een echte KLM’er moet betrouwbaar zijn,” vertelt Ted, “hij moet veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. De open-culture-filosofie, zeg maar. Dus je moet elkaar kunnen én durven aanspreken op gedrag en ook op veiligheid.”


"Cut the crap en ga leren. En zorg dat je dat papiertje gewoon in een keer haalt."
- Jason

Ja, hou mij op de hoogte!

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt rondom het 10-jarig jubileum van AM&TS.