Interview Tineke Bakker - van der Veen
Managing Director Boeing Benelux & Nordics


IJs zonder smartwatch: over innovatie en de volgende generatie

In de ontvangstruimte van Boeing staat een televisie aan op de Amerikaanse nieuwszender CNN. Op een scherm ernaast draait een promotiefilm met Engelse termen. Het is niet te ontkennen dat we te gast zijn bij een wereldwijde multinational.


Aan het hoofd van Boeing Benelux en Nordics staat echter de Nederlandse Tineke Bakker - van der Veen. Al zo’n anderhalf jaar is zij verantwoordelijk voor alle activiteiten in die regio. Van civiele markt tot defensie en van Boeing 737 tot Chinook. Daarnaast houdt ze zich ook bezig met innovatie in samenwerking met partners uit de supply chain en onderwijsinstellingen.


Boeing in Nederland

“Boeing zit al meer dan tachtig jaar in Nederland,” vertelt Tineke. “Ieder jaar geven we honderden miljoenen euro’s uit in Nederland en werken we samen met nieuwe leveranciers voor nieuwe producten. Een voorbeeld is bijvoorbeeld het windowframe, de spijlen rondom het vliegtuigraam, van onder meer de Boeing 787 die hier in Nederland worden gemaakt.”

“Nederland heeft verschillende technologieën waar ze wereldmarktleider in zijn, net zoals Boeing. Boeing is marktleider op heel veel andere markten. Gezamenlijk kunnen we alleen maar nóg betere producten leveren, nóg verder de markt verkennen en echt het verschil maken voor de komende honderd jaar.”

De hartelijke Tineke is duidelijk trots. Ze is niet alleen trots op Nederland, waar ze opgroeide en aan de TU Delft studeerde, maar ook op Boeing en alles wat de lucht- en ruimtevaartgigant doet.


Ja, hou mij op de hoogte!

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt rondom het 10-jarig jubileum van AM&TS.